MINI-TARTE UMPLUTE CU CARNE
Dragi bucătărași trăsniți, tartele dulci sunt apreciate de toată lumea , dar pentru astazi va invit sa le incercati in varianta cu carne.
Iată rețeta perfectă.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 500 g făină
- 200g unt
- 800g carne tocată de pui
- 400g mazăre boabe
- 6 cartofi
- 3 cepe
- 3 ouă
- mărar proaspăt
- ulei
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Frecăm untul moale cu un praf de sare și adăugăm două ouă bătute și făină. Frământăm și păstrăm la rece.
Tocă, mărunt ceapa și prăjim în 4 linguri de ulei. Adăugăm carnea tocată, sare, piper și mărar tocat. Lăsăm la foc mic până se pătrunde carnea.
Scoatem aluatul de la rece și îl întindem. Ungem cu unt formele în care punem foile de aluat, le umplem cu carne tocată și pe deasupra acoperim cu o altă foaie. Ungem cu ou și se coc la foc moderat timp de 30 de minute.
Fierbem mazărea în apă cu sare, iar cartofii îi prăjim.
Poftă bună, dragi bucătătrași!