PAVLOVA
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint reteta absolut deosebita pe bază de bezea numita dupa balerina rusa, Ana Pavlova. Are o crustă clară și este moale în interior, acoperită cu fructe și frișcă.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 6 ouă
- 200g zahăr pudră
- 2 linguri oțet de mere
- 250 g mascarpone
- 500g smântână dulce
- 200g căpșune
- 100g zmeură
- 100g afine
- 100g mure
- 100g coacăze
- 20g mentă
- flori comestibile pentru decor
MOD DE PREPARARE :
Prima oară preparăm bezeaua. Separăm ouăle și luăm doar albușurile și le batem bine cu zahărul pudră. Pe parcurs adăugăm oțetul pentru a grăbi procesul de întărire. Punem bezeaua la coacere pentru 40 de minute la 120 de grade în forme rotunde care vor alcătui ulterior o piramidă. După 40 de minute dăm temperatura la 100 de grade, iar după alte 40 de minute o dăm la 80 de grade. După tot acest proces bezeaua este gata.
Între timp facem crema din amestecul de mascarpone cu smântână dulce. Amestecăm fructele, eu le folosesc congelate, pentru o textură mai interesantă.
Montăm tortul in formă de piramidă, apoi punem crema, fructele și menta, iar la final adăugăm extra mentă și fructe. Decorăm cu flori comestibile și zahăr pudră.
Delicios, nu?
Aștept părerile voastre în comentarii.
Poftă bună!