FASOLE BĂTUTĂ
Dragi bucătărași trăsniți, prima oară am mâncat fasole bătută la bunica mea și m-am îndrăgostit de gustul ei, așa că de fiecare dată când am ocazia o gătesc cu mult drag.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500g fasole boabe
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de boia
- sare
MOD DE PREPARARE :
Punem fasolea într-o cratiță și acoperim cu apă rece. Lăsăm la înmuiat peste noapte astfel încât să fiarbă mai ușor, Punem la fiert în jur de 50 de minute și în apă adăugăm sare. Între timp curățăm și tocăm ceapa mărunt. Călim câteva minute în puțin ulei, iar când devine limpede amestecăm cu boia. Scurgem fasolea fiartă și punem într-un blender. Mixăm până devine o pastă și adăugăm usturoiul pisat. Adăugăm uleiul și potrivim cu sare. Punem pasta obținută într-un vas și ornăm cu ceapă călită.
Eu de obicei servesc cu ardei iuți.
Poftă bună!