Paste cu mazăre și costiță
Dragi bucătărași, în acest week-end vă prezint o rețetă rapidă pentru o masă în familie. Mazărea asigură aportul energetic, iar costița dă o savoare specifică preparatului.
Ingrediente utilizate:
- 250 gr paste scurte;
- 200 gr mazăre proaspată;
- 100-150 gr costiță afumată (sau altă afumătură);
- 1 ceapă:
- 3 linguri smântână (acră am folosit);
- 3 linguri de parmezan răzuit;
- 1 lingură ulei;
- sare, piper
Modalitatea de preparare:
- Se pune mazărea la fiert în multă apă cu sare. După 15 minute se adaugă pastele și se mai continuă fierberea încă 10 minute:
- Se încinge uleiul și se călește ceapa tocată fin doar până se înmoaie un pic. Se adaugă costița tăiată cubulețe și se prăjește până devine crocantă;
- Se amestecă 100 ml din apa în care fierb pastele cu smântâna și se toarnă peste costiță. Se aduce la fierbere. În acel moment se adaugă pastele și mazarea scurse. Se amestecă bine și se condimenteaza cu sare și piper după gust;
- Se trage tigaia de pe foc și se adaugă parmezanul, amestecându-se până se topeste;
- Se servește cu extra parmezan deasupra.
O rețetă simplă, rapidă și foarte apreciată, vă dorim poftă bună!