Mazăre scăzută
Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand să vă procurați legumele și fructele direct de la producători pentru a profita din plin de prospețimea acestora. Mazărea este una dintre acestea, deși suntem tentați, din comoditate, pentru a cumpăra mazăre ambalată. Rețeta de astăzi are la bază tot mazărea, în fapt, toată săptămâna va fi dedicată ingredientelor proaspete din piață.
Ingrediente necesare:
- 300 gr mazăre proaspată;
- 1 ceapă;
- 1/2 ardei roșu;
- 4-6 fire mărar;
- 3 linguri ulei de măsline de calitate;
- 2 prize piper;
- 1/2 linguriță boia dulce;
- sare.
Modalitatea de preparare:
- Se dau pe răzătoarea mare ceapa și ardeiul. Se călesc 2 linguri de ulei încins timp de 2 minute;
- Se adaugă mazărea, condimentele (piper, boia și sare după gust) și mărarul tocat. Se acoperă cu 1 cană de apă;
- Se fierbe totul la foc mediu, cam 20-25 minute, până apa de pe mazăre scade, ajungând la consistența unui sos;
- Se adaugă restul de ulei și se drege de sare.
Vă dorim poftă bună! Nu uitați să ne lăsați comentarii în legătură cu experiențele Dvs culinare din bucătărie.