Dragi bucătărași trăsniți, azi vă propun o nouă savoare, o nouă combinație de ingrediente- ciuperci sote; rețeta este inspirată din bucătăria iberică, motiv pentru care vă garantez un rezultat deosebit.

Ingrediente utilizate:

  • 500 gr ciuperci tip champignon micuțe;
  • 2-3 prize oregano;
  • 4 căței de usturoi;
  • 1 linguriță rasă de boia dulce;
  • 1 vârf bun de chili pudră (piteți să utilizați și boia iute);
  • 1 lingură de suc de lămâie;
  • 3 linguri de sherry sec;
  • câteva fire de pătrunjel;
  • 7 linguri ulei de măsline de calitate;
  • sare

Modalitatea de preparare:

  1. Spalați ciupercuțele cu un servețel umed și tăiați din codițe astfel încât să rămână doar 1/2 de cm din ele. Striviți usturoiul și apoi pisați-l într-un mojar cu puțină sare până devine pastă. Adăugați peste el boiaua dulce și chili cu 2 linguri de apă. Frecați până obțineți un mujdei fin. Tocați mărunt pătrunjelul;
  2. Tot timpul cât pregătiți ciupercile focul să fie la maxim! Trebuie să auziți cum sfârâie tigaia non-stop;
  3. Se încinge bine uleiul, într-o tigaie largă în care ciupercile să nu fie înghesuite;
  4. Adăugați ciupercile și prăjiți-le scuturând tigaia din când în când (sau amestecând cu o lingură de lemn, cum vă e mai la îndemână) până vedeți că pe alocuri sunt rumene, cca 3-4 minute. Presărați ciupercile cu oregano (pe care-l striviți între degete când îl presărați ca să-și elibereze mai bine aroma) și sare după gust. Turnați mujdeiul și amestecați rapid.
  5. Turnați sucul de lămâie și sherry-ul și lăsați să fiarbă încă 1 minut, până când sosul din tigaie se îngroașă, devine siropos;
  6. Se ia tigaia de pe foc și se presară pătrunjelul tocat. Se gustă de sare;
  7. Se servesc calde sau reci, cu pâine țărănească (ca să înmuiați în sosul delicios), ca aperitiv sau garnitură.

Chiar dacă, ca români, apreciem foarte mult bucătăria tradițională, suntem profesioniști în bucătărie și culegem tot ce este mai bun din bucătăria internațională.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.