MICI DE CASĂ
Dragi bucătărași trăsniți, cu toții știm că noi, românii suntem iubitori de grătar, dar mai ales de mici la grătar. Pentru a evita orice neplăcere, cel mai bine preparați micii acasă. Iată cea mai bună rețetă .
INGREDIENTE ITILIZATE:
- 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
- 200 ml zeamă de oase de vită;
- 3 căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de bicarbonat;
- Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.
MOD DE PREPARARE:
În caz că vreți să fiți și mai siguri de calitatea micilor puteți cumpăra carne și să o tocați foarte bine acasă pentru a obține o pastă moale și pentru a pătrunde și mai bine condimentele. Amestecăm și adăugăm treptat zeama de oase de vită. Adăugăm și usturoiul și amestecăm în permanență. La final adăugăm și bicarbonatul.
Secretul unei rețete de mici de casă este că nu trebuie să îi pui imediat pe grătar, ci să îi lăsăm la frigider între 3 și 24 de ore, ca să pătrundă bine în carne aroma condimentelor.
Pentru a avea o textură suculentă în interior și o crustă crocantă în exterior, îi punem pe grătar când este încins. Prăjim pe ambele părți câte 2 minute.
Poftă bună!