CAȘCAVAL VEGAN DIN OVĂZ

Dragi bucătărași trăsniți, cașcavalul vegan din ovăz este cea mai sănătoasă opțiune pentru cei care țin post sau au o dietă vegetariană sau vegană. În plus ingredientele acestui tip de cașcaval sunt sănătoase și pline de nutrienți.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 cartof dulce mic gătit (fiert sau copt)
  •  80 g de ovăz
  •  1 conservă (borcan) de ardei copți
  •  4 linguri pudră drojdie de bere
  •  1 lingură boia afumată
  •  2 linguri suc de lămâie
  •  1 linguriță de pudră de ceapă
  •  1 linguriță de pudră de usturoi
  •  240 ml de apă
  •  1 linguriță sare
  •  un praf de piper
  •  3 linguri de agar agar
  •  320 ml de apă

MOD DE PREPARARE :

Punem într-un blender cartoful dulce gătit, ovăzul, ardeiul copt, drojdia, paprika, sucul de lămâie, pudra de ceapă și de usturoi, sarea și piperul. Adăugăm 240 ml de apă și se păstrează până ce se obține un amestec omogen. Într-o craticioară punem pudra de agar agar și restul de apă. Amestecăm pe foc până ce se formează o gelatină. Aceasta îl transferăm în blender și paseazăm alături de amestecul omgen de mai sus.

Amestecul obținut îl transferăm într-un recipient cu capac și se dă la frigider timp de o oră. Cașcavalul vegan cu ovaz se răstoarnă pe un platou și se păstrează la frigider.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.