HUMUS DE CASĂ

Dragi bucătărași trăsniți, humusul este un preparat de proveniență orientală, dar foarte îndrăgit și la noi. Deși este gustos și ușor de preparat , humusul trebuie consumat cu prudență, asta pentru că 100 de grame de humus are aproximativ 420 de calorii.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  •  500 g năut
  •  sucul a 2 lămâi
  •  100 ml ulei
  •  2 linguri pastă de susan
  •  4 căţei de usturoi
  •  1 crenguta pătrunjel

MOD DE PREPARARE :

Cu o seară înainte de a prepara humusul, punem năutul în apă rece. A doua zi scurgem și il punem la fiert , iar când boabele s-au înmuiat, se scurg și se mixează.

Adăugăm pasta de susan, sucul de lămâie, și uleiul în timp ce continuăm mixarea, apoi punem usturoiul pisat.

Scoatem pasta într-un bol sau o farfurie , facem câteva șamțuri la suprafață și punem ulei de măsline. Se pune pe masă cu pătrunjel sau lămâie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.