HUMUS DE CASĂ
Dragi bucătărași trăsniți, humusul este un preparat de proveniență orientală, dar foarte îndrăgit și la noi. Deși este gustos și ușor de preparat , humusul trebuie consumat cu prudență, asta pentru că 100 de grame de humus are aproximativ 420 de calorii.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g năut
- sucul a 2 lămâi
- 100 ml ulei
- 2 linguri pastă de susan
- 4 căţei de usturoi
- 1 crenguta pătrunjel
MOD DE PREPARARE :
Cu o seară înainte de a prepara humusul, punem năutul în apă rece. A doua zi scurgem și il punem la fiert , iar când boabele s-au înmuiat, se scurg și se mixează.
Adăugăm pasta de susan, sucul de lămâie, și uleiul în timp ce continuăm mixarea, apoi punem usturoiul pisat.
Scoatem pasta într-un bol sau o farfurie , facem câteva șamțuri la suprafață și punem ulei de măsline. Se pune pe masă cu pătrunjel sau lămâie.
Poftă bună!