PASTE CREMOASE CU CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, rețeta de astăzi se face din ingrediente simple, puține și deloc costisitoare, în timp record și cu minim de efort.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 200 g paste;
- 300-350 g ciuperci;
- 2-3 linguri de unt (separate);
- 1 lingură ulei de măsline;
- 2 căței de usturoi;
- 1/2 ceapă, tocată fin;
- 200 g parmezan ras.
- Pentru servit (opțional)
- Parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat.
MOD DE PREPARARE :
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și păstrăm o cană de apă de la paste și scurgem restul. Tăiem felii ciupercile, topim o lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare și călim un minut ceapa și usturoiul. Dăm focul mai mare, adaugăm ciupercile și le lăsăm la făcut până când se evaporă apa din ele. Mai lasăm pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească. Adaugăm restul de 2 linguri de unt și amestecăm până se topește.
Micșorăm un pic focul. Adaugăma pastele , 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecăm ușor și cât mai larg pentru a cuprinde toată compoziția și continuăm până începe să se formeze sosul cremos pentru paste. Dacă pastele par uscate, mai adaugăm apă. Asezonăm cu sare și piper.
Poftă bună!