CIORBĂ DE BURTĂ ARDELENEASCĂ

Dragi bucătărași trăsniți, ciorba de burtă este o delicatesă, iar diferența dintre una normală și una ardelenească este adăugarea rasolului și/sau picioarelor de porc.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  •  5 L apă
  •  4 picioare de porc medii/ 1 rasol mediu
  •  2 cepe medii
  •  1 ardei gras
  •  250 ml smântână
  •  1 căpățână de usturoi
  •  2-4 linguri oțet
  •  2-3 ouă
  •  sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE :

Spălăm și curățăm bine rasolul sau/și picioarele de porc.  Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată cu o spumieră.

Între timp curățăm legumele și le punem, separat, la fiert, burta cu puțin oțet și o lăsăm să dea în clocot.

Adaugăm legumele peste rasolul sau/și picioarele de porc și le lasăm la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.

Scoatem bucățile de carne și le lăsăm la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, le tăiem bucățele și le punem înapoi în oală cu legumele. Adaugăm burta și extra apă, dacă se cere. Mai lasăm pe foc până când burta este foarte bine fiartă.

Între timp curățăm usturoiul și îl zdrobim. Îl frecăm cu sare ca pentru mujdei (până obținem o pastă albicioasă). Separat batem ouăle cu un vârf de sare și vreo 3 linguri de smântână.

Adaugăm în ciorbă ouăle bătute și jumătate din crema de usturoi. Oprim focul, acrim cu oțet, după gust.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.