Dragi bucătărași trăsniți, astazi va prezint o reteta traditionala din zona Maramuresului, si anume, mamaliga in straturi.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 50 g unt
  •  4 ouă
  •  200 g piept fiert de porc
  •  1 cârnat
  •  250 g telemea
Pentru garnitură:
  •  sare
  •  250 g mălai
Pentru mămăligă
  •  1 litru apă

MOD DE PREPARARE:

Pentru mămăligă,punem apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, turnăm și mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Lăsăm la fiert.

 Între timp, prăjim cărnurile doar în grăsimea pe care o lasă pieptul de porc.

Ungem cu unt un vas de cuptor şi apoi punem straturi alternative de mămăligă, brânză trecută prin răzătoare și cârnaţi, până la epuizarea ingredientelor.

   Ultimul strat trebuie să fie de mămăligă pe care o ungem cu puţin unt. Dăm la cuptor pentru 30 minute. Ducem la masă cu ouă ochiuri deasupra.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.