PATE DE CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, pateul de ciuperci este ideal pentru cei care doresc să țină post , sunt vegani, vegetarieni sau cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați
- 30 g nuci
- 50 g pesmet
- 30 ml ulei de măsline
- 1 praf de sare
- piper (după gust)
MOD DE PREPARARE :
Într-o tigaie în care punem uleiul de măsline adăugăm ceapa și usturoiul. Gătim totul la foc mic timp de 5 minute sau până ceapa devine translucentă.Asezonăm .Adăugăm ciupercile tăiate subțire și se gătesc până se rumenesc frumos. Lăsăm la răcit. Într-un blender sau într-un robot de bucătărie punem ciupercile, pesmetul, nucile și un pic de ulei de măsline. Păstră până obținem o pastă omogenă. Condimentăm cu sare și piper.
Acest pateu poate fi servit pe pâine prăjită sau biscuiți sărați.
Poftă bună!