Dragi bucătărași trăsniți, pateul de ciuperci este ideal pentru cei care doresc să țină post , sunt vegani, vegetarieni sau cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  •  300 g ciuperci
  •  1 ceapă tocată mărunt
  •  2 căței de usturoi tocați
  •  30 g nuci
  •  50 g pesmet
  •  30 ml ulei de măsline
  •  1 praf de sare
  •  piper (după gust)

MOD DE PREPARARE :

Într-o tigaie în care punem uleiul de măsline adăugăm ceapa și usturoiul. Gătim totul la foc mic timp de 5 minute sau până ceapa devine translucentă.Asezonăm .Adăugăm ciupercile tăiate subțire și se gătesc până se rumenesc frumos. Lăsăm la răcit. Într-un blender sau într-un robot de bucătărie punem ciupercile, pesmetul, nucile și un pic de ulei de măsline. Păstră până obținem o pastă omogenă. Condimentăm cu sare și piper.

Acest pateu poate fi servit pe pâine prăjită sau biscuiți sărați.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.