PIZZA DE POST
Dragi bucătărași trăsniți, pizza de post este atât de bună încât nici nu îți dai seama că nu are carne. Este gustoasă, versatilă și o idee perfectă pentru zilele de post în care vrem să scăpăm repede de gătit.
INGREDIENTE UTILIZATE :
Pentru blatul de pizza de post
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
Pentru umplutură pizza de post
- sos marinara
- legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
- brânză tofu
- oregano
MOD DE PREPARARE :
Amestecăm făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluăm drojdia uscată cu puţină apă caldă şi o punem peste făină.
Frământăm bine totul până obţinem un aluat omogen, apoi presărăm puțină făină deasupra aluatului de pizza şi îl lăsăm la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Când a crescut îndeajuns, aluatul îl întindem cu sucitorul și îl tăiem după cum dorim.
Sosul este extrem de important pentru gustul final și adăugăm sos marinara pe pizza.
Pentru umplutură putem folosi orice legumă ne place și avem prin casă, nu doar cele pe care le-am enumerat. Mai adăugăm și brânza tofu data ori prin răzătoare ori o punem felii sau cubulețe.
Punem la cuptor pentru 25 de minute și este gata.
Poftă bună!