Dragi bucătărași trăsniți, zacusca de fasole este cea mai simplă, gustoasă și ieftină rețetă. Chiar dacă nu ați mai făcut până acum, dacă urmați pașii de aici, nu dați greș!

INGREDIENTE UTILIZATE:

  •  1 kg fasole uscată
  •  2 kg ceapă
  •  3 kg gogoşari
  •  1 litru ulei
  •  1 litru bulion
  •  sare

MOD DE PREPARARE:

Punem fasolea la fiert. După ce aceasta este îndeajuns de fiartă, o dăm de pe foc și o lăsăm la răcit.O dăm prin maşina de tocat sau prin blender (varianta asta este clar mult mai eficientă și mai rapidă). Gogoşarii îi dăm şi pe ei prin maşina de tocat/blender. Curățăm ceapa şi o tocăm mărunt. O călim puțin în ulei ușor încins, în prealabil.

În vasul în care am călit ceapa adăugăm gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust. Lăsăm totul la fiert până iese uleiul la suprafaţă.

Punem zacusca în borcane şi turnăm, ca ultim strat deasupra, o linguriţă de ulei. Închidem etanș și punem la păstrare, în cămară.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.