Fursecuri de post
Pentru că am intrat în Postul Crăciunului, dragi bucătărași trăsniți, astăzi vă recomand o rețetă pentru obținerea unor fursecuri delicioase de post, pe bază de cereale, miere și alune.
Ingrediente necesare:
- 100 gr fulgi de ovăz;
- 90 gr migdale (sau orice alune);
- 80 gr zahăr brun;
- 50 gr făină de secară;
- 40 ml ulei de măsline extravirgin;
- 40 gr miere;
- 2 linguri suc de lămâie;
- 50 ml suc de portocale;
- 1 priză nucșoară măcinată;
- 1 priza scorțișoară.
Modalitatea de preparare:
- Măcinați fulgii de ovăz în mașina de cafea până devin ca o făină. Macinați și alunele dar puțin mai mare, cât să se mai vadă bucatele;
- Amestecați toate ingredientele uscate: ovăzul, alunele, făina și zahărul;
- Adăugați restul ingredientelor și amestecați până se omogenizează. Aluatul va fi puțin lipicios;
- Formați bile micuțe din aluat și așezați-le pe tavă cu hârtie de copt. Dacă se lipesc puțin de mână umeziți-vă mâinile tot la 3-4 bile. Aplatizați bilele cu fundul unui pahar. Umeziți-l și pe acesta dacă se lipește;
- Coaceți fursecurile la 180 C pentru 14 minute. Fursecurile vor fi moi acum, dar după ce se răcesc complet vor fi numai bune.
Este practic rețeta pentru biscuiții sprițați, adăugând în plus arome, reducând cantitatea de ulei pentru că am utilizat făina albă în locul celei de secară.