MĂMĂLIGĂ ÎN CRUSTĂ CU SOTE DE CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, va prezint astazi o reteta de mamaliga diferita de cea traditionala, si anume mamaliga in crusta cu sote de ciuperci.
Mamaliga poate deveni astazi un preparat mai sofisticat alaturi de sote-ul de ciuperci.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceașcă de ciuperci champignon tocate
- 400 g ciuperci
- 1 linguriță cimbru tocat
- 1/2 linguriță oregano
- 3-4 căței de usturoi
- 3 cești de supă de legume
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- 2 prafuri de sare și piper
- 2 cești de lapte degresat
- 3/4 ceaști de mălai
- 1 ceașcă brânză rasă
MOD DE PREPARARE :
Sotăm ciupercile tocate într-o tigaie cu ulei încins și adăugăm ierburile aromate, usturoiul și amestecăm un minut. Adăugăm peste ciuperci și o ceașcă de supă, sare, piper și zeamă de lămâie.
Luăm o ceașcă și jumătate de supă și o amestecăm cu laptele într-un ceaun pe foc. Adăugăm mălaiul și fierbem aproximariv 4 minute până când se face mămăliga. În mămăligă adăugăm și jumătate din brânză plus un praf de sare, Amestecăm și împărțim mămăliga în 4 porții. Deasupra presărămâ restul de brânză și băgăm la cuptor pentru 5 minute, apoi scoatem mămăliga și punem deasupra câteva linguri de ciuperci sotate.
Foarte delicios, perfect pentru un prânz sau o cină în familie.
Poftă bună, bucătărași!