ECLERE

Dargi bucătărași trăsniți, va prezint una din prajiturile copilariei mele facuta frecvent de mama mea, si anume eclere. Cele mai populare eclere sunt cele clasice , cu crema de vanilie, ciocolata sau ness/cafea, dar puteti sa incercati si retete mai exotice, de exemplu cu crema de fistic sau mango.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 4 linguri de ulei
  •  1 cană ulei
  •  1 cană de făină
  •  5 ouă
  •  1/2 linguriță de sare
Crema
  •  2 plicuri de cremă de vanilie
  •  1/2 pachet de unt
  •  2 pliculețe zahăr vanilat
Glazura
  •  2 bucăți ciocolată menaj
  •  1 cană apă

MOD DE PREPARARE:

Fierbem apa cu uleiul și sarea , iar când începe să clocotească luăm vasul de pe foc și fără să lăsăm la răcit, presărăm făină în ploaie și amestecăm cu mixerul, apoi adăugăm ouăle, în timp ce mixăm continuu. Compoziția trebuie să aibă o textură de pastă. Tava trebuie presărată cu făină și puțin ulei, turnăm compoziția într-o pungă pe care o tăiem la un colț și punem în tavă exact cum este în poză.

Punem la cuptor până când se rumenesc bine. Le lăsăm la răcit și le tăiem pe mijloc, în două, pe o parte. Dacă aluatul este bun, mijlocul trebuie să fie gol.

Crema o preparăm la rece cu lapte, aproximativ 100 de ml. Punem mai puțin lapte pentru a obține o cremă mai densă, o amestecăm cu unt, pe care trebuie să îl frecăm cu zahăr vanilat. Crema la fel o punem într-o pungă, o tăiem la un colț și umplem eclerele.

Cuburile de ciocolată le punem într-o cratiță pe foc împreună cu uleiul. Amestecăm încontinuu până când se topește . Lăsăm puțin la răcit și stropim eclerele cu ciocolată .

Eu fac de fiecare dată eclere de sărbători, pentru musafiri, pentru că deja sunt porționate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.