GYROS CU PUI ȘI TZATZIKI
Dragi bucătărași trăsniți, astazi va prezint o reteta traditionala greceasca care ma duce cu gandul la vacanta de vara, si anume gyros cu pui si tzatziki
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 900 g piept de pui;
- 65 ml ulei de măsline;
- 60 ml zeamă de lămâie;
- 3 linguri iaurt grecesc;
- 1 lingură oțet din vin roșu;
- 2 cepe roșii tăiate mărunt;
- 2 căței de usturoi;
- oregano, cimbru și coriandru;
- sare și piper.
Pentru servit
- 6-8 lipii;
- sos tzatziki (reteta pe linkul rosu de mai sus);
- 2 roșii tăiate cubulețe;
- castraveți tăiați mărunt;
- frunze de salată;
- 1 ceapă roșie mică tăiată mărunt;
- brânză feta;
- pătrunjel;
- măsline.
MOD DE PREPARARE :
Uleiul de măsline, iaurtul, zeama de lămâie, ceapa roșie, oțetul de vin și condimentele le punem într-un bol și le amestecăm. Într-o pungă care se închide punem tot acest amestec împreună cu puiul și lăsăm la marinat pentru aproximativ 2-3 ore.
După marinat, puiul îl putem prepara în ce mod vrem-fie în tigaie, în cuptor, sau pe grătar. Eu prefer pe grătar pentru că e mai sănătos și se face destul de repede. Când totul este gata, tăiem sub formă de fâșii și punem într-un bol cu puțin ulei de măsline. În mijlocul lipiei punem un start de pui, roșii, castraveți, salată, ceapă roșie, feta, sos tzatziki, pătrunjel. Împachetăm bine și se servește imediat, cald.
Nu este una din mâncărurile pe care să le savurăm în fiecare zi, dar o dată la mai mult timp este foarte gustoasă și savuroasă.
Poftă bună!