BLINIȘ CU ICRE DE PĂSTRĂV ȘI CREMĂ DE BRÂNZĂ
Dragi bucătărași trăsniți, bliniș este o clătită tradițional rusească făcută cu făină de grâu sau cu hrișcă, iar pentru a scoate aceste clătite din anonimat, le-am asezonat cu icre de păstrăv și cremă de brânză.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 150 de g de făină
- 10g drojdie
- 200ml lapte
- 2 ouă
- 100 g unt
- 120 g icre de păstrăv
- 100g de brânză tartinabilă
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lămâie
- 50 ml ulei de măsline
- mărar pentru decor
MOD DE PREPARARE :
Drojdia o amestecăm cu laptele și o lăsăm până când se topește. Separăm ouăle, gălbenușurile le punem peste făină, amestecăm bine și adăugăm drojdia cu laptele. Albușurile le batem spumă. Luăm mixerul și incorporăm și albușurile.
Blinișurile le prăjim în unt pe ambele părți. Amestecăm ceapa verde tocată mărunt cu brânză, sucul de lămâie, sare piper și foarte puțin ulei de măsline.
Punem o lingură de cremă de brânză pe bliniș, peste care mai adăugăm și o lingură de icre de păstrăv.
Decorăm cu frunze de mărar. Sunt perfecte pentru micul dejun sau ca aperitiv.
Poftă bună!