FASOLE VERDE LA TIGAIE
Dragi bucătărași trăsniți, fasolea verde este foarte sănătoasă deoarece are puține calorii și este bogată în fibre. Poate să fie o mâncare de post sau o garnitură foarte bună pentru carne.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 600 g de fasole verde
- 5 roșii medii
- 6 căței de usturoi tocați
- 3-4 cepe medii
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel tocat
MOD DE PREPARARE :
Tăiem fasolea în bucăți de 2-3 cm și o opărim în apă cu sare. După o băgăm la un jet de apă rece și o lăsăm la scurs. Tocăm ceapa mărunt și o punem într-o tigaie cu ulei încins. Când devine mai transparentă adăugăm fasolea și jumătate din cantitatea de roșii și mai lăsăm încă 5 minute pe foc. Adăugăm restul de roșii, usturoiul și verdeața și lăsăm sub capac până când fasolea este fiartă. Mai prăjim fără capac încă 1-2 minute și este gata.
Fasolea verde este una dintre cele mai bune surse de proteine, vitamine și grăsimi.
Poftă bună, bucătărași!