FASOLE VERDE LA TIGAIE

Dragi bucătărași trăsniți, fasolea verde este foarte sănătoasă deoarece are puține calorii și este bogată în fibre. Poate să fie o mâncare de post sau o garnitură foarte bună pentru carne.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 600 g de fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel tocat

MOD DE PREPARARE :

Tăiem fasolea în bucăți de 2-3 cm și o opărim în apă cu sare. După o băgăm la un jet de apă rece și o lăsăm la scurs. Tocăm ceapa mărunt și o punem într-o tigaie cu ulei încins. Când devine mai transparentă adăugăm fasolea și jumătate din cantitatea de roșii și mai lăsăm încă 5 minute pe foc. Adăugăm restul de roșii, usturoiul și verdeața și lăsăm sub capac până când fasolea este fiartă. Mai prăjim fără capac încă 1-2 minute și este gata.

Fasolea verde este una dintre cele mai bune surse de proteine, vitamine și grăsimi.

Poftă bună, bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.