Dragi bucătărași trăsniți, cu toții iubim friptura, mai ales cea de porc. Pentru ca friptura sa fie mai frageda si mai usor de taiat, adăugăm un “ingredient minune”, berea.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 kg carne de porc
  •  5 cepe
  •  1 cățel usturoi
  •  3 linguri de miere
  •  50 g unt
  •  500 ml bere neagră
  •  cimbru
  •  100 ml ulei
  •  sare
  •  piper

MOD DE PREPARARE:

Topim într-un vas untul și adăugăm ceapa și usturoiul tăiate mediu, sare și piper după gust și turnăm berea. Lăsăm pe foc aproximativ 10 minute până când scade cantitatea la jumate.

Între timp tăiem și celelalte 3 cepe și le punem în tavă. Dăm carnea cu sare, piper și ulei, o punem în tavă peste ceapă și o ungem cu miere.Lăsăm la cuptor o oră, iar după acest timp punem sosul preparat și mai lăsăm la cuptor până cand și carnea și ceapa sunt rumenite.

Împortant este să nu se taie imediat ce este scoasă din cuptor, se mai lasă aproximativ 10 minute și apoi poate să fie servită.

Friptura de porc este foate iubită de noi, românii și este una dintre cele mai consumate rețete. Friptura de porc la cuptor cu bere se prepară foarte rapid și pe lângă asta este și foarte gustoasă.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.