SALATĂ DE ARDEI IUTI CU CEAPĂ
Dragi bucătărași trăsniți, în fiecare an fac această rețetă de ardei iute cu ceapă și o pun la conservat. Este delicioasă salata combinată cu friptura, dar mai ales cu cea de porc.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg ardei iute
- 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
- 600 ml oțet
- 400 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 lingură de sare
MOD DE PREPARARE :
Spălăm legumele și tăiem ardeiul rondele, iar ceapa sub formă de pestișori.
Punem într-un vas legumele împreună cu apă, sare, oțet și zahăr. Tot acest amestec îl punem pe aragaz la foc mediu , îl lăsăm să dea o dată în clocot și apoi dăm la o parte.
Spălăm bine borcanele și punem salata fierbinte, închidem cu capacul perfect , ca la conservă și lăsăm să se răcească treptat la temperatura camerei, apoi pot fi băgate în cămară.
Este perfectă pentru zilele friguroase de iarnă.
Poftă bună și spor la gătit!