Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă din categoria garniturilor. Piureul de cartofi cu busuioc este atât de delicios încât l-aș mânca și simplu, dar pentru cei care vor să îl mânănce pe post de garnitura, le recomand mușchiulețul de porc.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 750 g cartofi
  • 10 g frunze busuioc
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper negru

MOD DE PREPARARE :

Începem prin a spăla cartofii, apoi îi curățăm și îi tăiem cubulețe pentru a se fierbe mai rapid.Punem apă la fiert, iar când începe să clocotească adăugăm busuiocul și lăsăm pentru aproximativ 15 secunde, apoi scoatem cu o paletă și îi punem într-un bol cu apă rece.

În aceeași apă în care am opărit busuiocul adăugăm și cartofii, pe care îi fierbem aproximativ 20 de minute.

Într-o crăticioară punem la fiert la foc mic laptele, unde adăugăm și untul cu parmezanul răzuit. Amestecăm până când s-a topit tot untul.

Scurgem cartofii după ce s-au fiert și îi strivim până când capătă o textură fină.

Mixăm busuiocul scurs de apă cu amestecul de lapte, parmezan și unt. Turnăm amestecul rezultat peste cartofii pisați și amestecăm adăugând sare și piper.

Dacă doriți ca piureul să fie mai moale, mai adăugați puțin lapte călduț.

Vă asigur că este delicios și o să repetați rețeta de fiecare dată când vreți să preparați piure de cartofi.

Poftă bună, bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.