SARMALE DE CRĂCIUN CU PUI ȘI CIUPERCI
Dragi bucătrași trăsniți, pentru că masa de Crăciun este bogata din punct de vedere caloric, vă prezint o rețetă de sarmale mai usoara pentru masa de sărbători.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 600 g carne tocată de pasăre
- 300 g ciuperci proaspete
- un cub de unt
- 1 ou
- 1 ceapă verde, 3 linguri orez, 1 cartof
- boia
- piper
- sare
- frunze de viță sau varză, in funcție de preferinte
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde
- 1 roșie mare sau 1 cană cu bulion
- cimbru
- marar
MOD DE PREPARARE :
Sotăm ciupercile în unt și le punem într-un bol împreună cu carnea tocată. Adăugăm ceapa tocată mărunt , cartoful răzuit, oul, orezul, sarea, puțin piper și amestecăm bine. Luăm câte o linguriță din compoziție și punem pe o foiță de frunză de vie sau varză, apoi facem rulouri mici.
Le așezăm pe straturi într-o cratiță sau de preferat oală de lut, adăugăm bulionul sau roșia cubulețe, cimbrul, mărarul, țelina, foile de dafin și le acoperim cu apă. Le punem la cuptor și când sunt gata mie îmi place să le servesc cu smântână, dar merg foarte bine și cu iaurt grecesc.
Spor la gătit și aștept părerile voastre în comenatrii!
Poftă bună!