CHIFTELUȚE DE PEȘTE

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o alta reteta de chiftelute decat cea clasica, si anume chiftelute de peste. Sunt o mancare simpla si dietetica, o alternativa perfecta pentru cei carora nu le place pestele in mod special.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 2 bucăți de file de șalău
  • 1 ou
  • 2-3 fire de pătrunjel
  • 1 felie de pâine
  • lapte
  • 1 lingură cu pesmet
  • 1 ceapă mica, tocată
  • faină albă
  • sare, piper
  • ulei de bambus pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a fierbe bine peștele. După ce s-a fiert îl pisăm cu o furculiță.

Într-un castron punem oul, miezul de pâine dat prin lapte, pătrunjelul tocat, cubulețele de ceapă, pesmetul sarea și piperul după gust. Amestecăm toate ingredientele, adăugăm peștele și amestecăm din nou.

Formăm biluțe, dăm prin făină și punem la prăjit în baie de ulei.

Aceste chifteluțe merg foarte bine cu orez și sos de soia, dar le puteți pune și pe aperitiv alături de alte bunătăți.

Spor la gătit!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.