FRIPTURĂ DE CURCAN ÎN VIN
Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta potrivita pentru masa in familie sau ocazii speciale, si anume friptura de curcan in vin. Carnea de curcan, pe langa faptul ca este gustoasa, este si o carne cu putina grasime recomandata celor care au colesterolul marit.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 pulpă superioară de curcan
- muștar
- unt
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roșu
- usturoi
- 2 pahare de vin roș
- 1 crenguță de cimbru
- 1 roșie
- 1 dovlecel mic
- câteva fire de patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- paprika
- 2 cuburi/lingurite de concentrat de pui
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a da pulpa de pui cu muștar și a presăra piper, sare, cimbru, paprika și concentrat de pui. Într-o tigaie prăjim puțin curcanul în unt și pe o parte și pe alta.
Tocăm ceapa , usturoiul, ardeiul gras, roșiile, feliem dovlecelul și așezăm totul ca un pat într-o tavă mai adâncă pe care punem curcanul. Punem vinul și dăm la cuptor pentru o oră jumătate.
Carnea este extrem de gustoasă și o putem servi lângă o salată cu roșii și castraveți, cu un orez făcut ca la carte, sau piure.
Poftă bună și spor la gătit, dragi bucătărași!