FRIPTURĂ DE CURCAN ÎN VIN

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta potrivita pentru masa in familie sau ocazii speciale, si anume friptura de curcan in vin. Carnea de curcan, pe langa faptul ca este gustoasa, este si o carne cu putina grasime recomandata celor care au colesterolul marit.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 pulpă superioară de curcan
  • muștar
  • unt
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • usturoi
  • 2 pahare de vin roș
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 roșie
  • 1 dovlecel mic
  • câteva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika
  • 2 cuburi/lingurite de concentrat de pui

MOD DE PREPARARE:

Începem prin a da pulpa de pui cu muștar și a presăra piper, sare, cimbru, paprika și concentrat de pui. Într-o tigaie prăjim puțin curcanul în unt și pe o parte și pe alta.

Tocăm ceapa , usturoiul, ardeiul gras, roșiile, feliem dovlecelul și așezăm totul ca un pat într-o tavă mai adâncă pe care punem curcanul. Punem vinul și dăm la cuptor pentru o oră jumătate.

Carnea este extrem de gustoasă și o putem servi lângă o salată cu roșii și castraveți, cu un orez făcut ca la carte, sau piure.

Poftă bună și spor la gătit, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.