SOMON CU SOS, ÎN STIL TOSCAN

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta specifica din Toscana, si anume somon cu sos in stil toscan. Este o reteta gustoasa si deosebita, potrivita pentru cina in familie sau ocazii speciale.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 4 fileuri de somon (de circa 170 g fiecare)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de unt
  • 3 căței de usturoi, tocat
  • 1 ½ de cană de roșiii cherry, tăiate pe jumătate
  • 2 căni de baby spanac
  • ½ de cană de smântână de gătit
  • ¼ de cană de parmezan ras
  • ¼ de cană de busuioc și pătrunjelul, tocat mărunt
  • sare de mare, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • felii de lămâie, pentru servire

MOD DE PREPARARE :

Condimentăm somonul cu sare, piper și îl punem la prăjit într-o tigaie cu partea cu piele în sus timp de 6 minute, apoi întoarcem și mai prăjim încă două. Când sunt gata le punem pe o farfurie cu un șervețel pentru a extrage excesul de ulei.

Într- o altă tigaie punem untul la topit și usturoiul la călit, amestecând aproximativ un minut. Adăugăm roșiile cherry și condimentăm cu sare și piper. Gătim până când roșiile încep să se înmoaie , apoi adăugăm spanacul și amestecăm.

În momentul în care spanacul s-a înmuiat, adăugăm smântâna, parmezanul, busuiocul și pătrunjelul. Lăsăm la fiert și amestecăm până când sosul se leagă.

Punem somonul într-o tigaie și turnăm o lingură de sos peste acesta. Lăsăm pe foc aproximativ 3-4 minute să se pătrundă și preparatul este gata de servit cald , ornat cu felii de lămâie, pătrunjel și busuioc.

Poftă bună, dragi bucătărași și aștept mesajele voastre în comentarii!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.