SALATĂ MAROCANĂ DE NĂUT
Dragi bucătărași trăsniți, dacă nu doriți să consumati carne la o masă și doriți să o înlocuiți, iată reteta perfecta: salata marocana de naut.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 100 g de năut fiert
- 1 lingură stafide
- 1 ceapă mică
- 25 g ardei iute verde
- 25 g ardei iute roșu
- 1 linguriță de zeamă de lămâie sau portocale
- 3 măsline fără sâmburi
MOD DE PREPARARE :
Hidratăm stafidele câteva minute în puțină apă călduță.
Dacă folosim boabe de năut proaspete, le spălăm și le lăsăm 12 ore la înmuiat în frigider, după le fierbem până devin moi. Dacă folosim boabe de năut din conservă, le spălăm într-un jet de apă.
Spălăm și tocăm ceapa mărunt. Pentru ca ceapa să își mai piardă din iuțime, recmand să fie lăsată într-un bol cu apă caldă timp de 5 minute după ce a fost tăiată.
Feliem ardeii iuți și măslinele și punem într-un castron. Adăugăm zeama de lămâie sau zeama de portocale, stafidele scurse de apă, boabele de năut și ceapa.
Salata marocană de năut poate să fie servită cu lăstari.
Poftă bună!