VIN FIERT CU SCORȚIȘOARĂ ȘI PORTOCALĂ

Dragi bucătărași trăsniți, când aud de vin fiert, mă gândesc la iarnă, la sărbători și sentimentele minunate care mă învăluiesc în această perioadă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • coaja de la 1/2 de portocală
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 sticlă vin roșu
  • 1/2 linguriță cuișoare si boabe de piper
  • 3 bucată anason stelat
  • 1 băț scorțișoară
  • 1 frunză dafin
  • zahăr după preferință

MOD DE PREPARARE :

Amestecăm coaja de portocală cu jumătate de cană de zahăr si lăsăm timp de o ora.
Punem zahărul și coaja de portocală la fiert împreuna cu vinul si restul ingredientelor, la foc mic, timp de aproximativ 15 minute.
Turnăm vinul in pahare, lasand condimentele si coaja de portocala în cratiță.
Si ca totul să arate foarte bine ornăm cu bețe de scorțișoară.

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.