BORȘ DE CASĂ MOLDOVENESC
Dragi bucătărași trăsniți, este evident că ciorbele acrite cu borș făcut în casă sunt mult mai gustoase și sănătoase față de cle acrite cu borș din comerț. Avand in vedere cele anterior mentionate, va prezint o reteta de bors de casa moldovenesc.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 kg tărâțe
- 1 kg mălai
- 1/2 kg pâine neagră
- 30 g drojdie
- 1 crenguță de vișin sau de mărar uscat
MOD DE PREPARARE :
Punem la înmuiat tărâțele și mălaiul într-un borcan de sticlă, asta dacă nu aveți vas special de preparare a borșului cu putină mică. Umplem cu apă fiartă 3/4 din vas, amestecăm bine și acoperim.
Lăsăm 5-6 ore, apoi adăugăm drojdia preparată cu făină și apă călduță. Adăugăm și pâinea neagră prăjită, mărarul uscat sau crenguța de vișin și lăsăm totul într-un loc cald.
După 24 de ore, când borșul devine limpede, stoarcem pâinea și o scoatem. Strecurăm în alt vas și păstrăm la rece.
Aștept părerile voastre în comentarii!