ȘORICI ÎN SARAMURĂ
Dragi bucătărași trăsniți, va prezint astazi o reteta traditionala de Craciun, si anume, sorici in saramura. Se poate conserva in mai multe feluri, dar varianta in saramura este cea mai buna.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- sorici
- cativa catei de usturoi
- piper boabe
- frunze de dafin
- sare de murături
- apa rece
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a curăța bucățile de șorici de grăsime, iar după rulăm cât mai strâns și legăm cu ață alimentară pentru a se păstra într-o formă cât mai bună.
Așezăm rulourile într-un borcan. Le punem pe cele mai mari la fund, iar cele mai mici deasupra.
Tăiem felii usturoiul și îl punem în borcan alături de două frunze de dafin și câteva boabe de piper.
Pentru a prepara saramura punem o lingură jumătate de sare, aproximativ 40 de grame de sare de murături, peste care adăugăm un litru de apă rece și amestecăm până când sarea se dizolvă complet.
Turnăm saramura în borcan astfel încât să fie plin, punem capacul și dăm la frigider.
După două zile schimbăm saramura și o preparăm la fel cum am zis mai sus. Cel mai important este ca saramura să fie limpede fără urme de sânge.
Voi cum pastrati soricul? Astep retetele voastre in comentarii!