CĂPȘUNATĂ
Dragi bucătărași trăsniți, daca vreti sa profitati de aroma capsunilor pe tot parcursul anului, va prezint o reteta de bautura dulce si delicioasa, si anume capsunata.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 2 kg capșuni
- 1 kg zahăr
- alcool 95 de grade (600-800 ml)
MOD DE PREPARARE :
Pentru început spălăm și curățăm foarte bine căpșunile și le le tăiem pe jumătate sau în sferturi, depinde de mărimea lor.
Luăm un borcan de sticlă în care punem un start de căpșuni și un strat de zahăr, până când ultimul strat este de zahăr. Amestecăm din oră în oră pentru a se topi zahărul. Seara îl dăm la rece, iar următoarea zi tot zahărul o să fie topit și o să putem adăuga alcoolul după gustul fiecăruia.
Amestecăm totul foarte bine, îl lăsăm să se liniștească, iar a doua zi strecurăm și punem în sticle.
Această băutură se păstrează la rece și este foarte bună pentru zilele reci de iarnă, chiar și pentru sărbători- culoarea sa este în ton cu sărbătorile de iarnă.
Spor la făcut căpșunată, dragi bucătărași!