DOVLECEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI
Dragi bucătărași trăsniți, pentru că dovleceii în general sunt foarte buni pe grătar, pane , șnițel, m-am gândit să vă prezint o rețetă cu dovlecei, dar sub o altă formă. Dovleceii umpluți cu carne de pui sunt delicioși și înlocuiesc foarte bine ardeiul.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 dovlecei mărişori
- 2 bucăți de piept pui
- ceapă verde
- 1 gălbenuş
- mărar,pătrunjel,oregano
- ardei roşu
- pesmet
- sare,piper
- suc de roşii
- ulei de măsline,1 lingură
- 1 păhărel vin alb
MOD DE PREPARARE:
Tăiem dovleceiii pe lung în jumătate și le curățăm miezul.
Tăiem cubulețe mici pieptul de pui și amestecăm cu miezul tocat al dovlecilor și cu jumătate de ardei roșu tot tocat. Adăugăm în această compoziție piper, sare, un gălbenuș, și o lingură de pesmet, după care amestecăm toată compoziția. Dovleceii îi umplem cu această compoziție și îi punem într-un vas yena peste care adăugăm suc de roșii , un pahar de vin și ulei de măsline.
Acoperim tot vasul cu folie de aluminiu, dăm la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu și după ce este gata vă reocomand să mâncați cu smântână
Spor la gătit și poftă bună dragi bucătărași!!