PRĂJITURA ALBA CA ZĂPADA
Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta clasica, veche de prajituri, una din cele mai populare si iubite retete, si anume Alba ca Zapada.
INGREDIENTE UTILIZATE:
Pentru foi
- 125 g unt
- cca 4 linguri de ulei
- 200 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 si 1/2 linguriță praf de copt
- cca 150 ml lapte rece (temp. camerei)
- făină cât cuprinde (cca 900 g)
- arome
Pentru crema
- 750 ml lapte
- 150 g făină
- 375 g zahăr
- 250 g unt
- coajă de la o lămâie
- zeama de la 2 lămâi
MOD DE PREPARARE:
Preparăm aluatul amestecând toate ingredientele de mai sus. După ce am frământat bine facem 5 foi pe care le coacem pe spatele tăvii presărată cu făină, la cuptor timp de aproximativ 10 minute fiecare. Lăsăm foile una peste alta timp de 24 de ore, când ne apucăm să facem crema.
Fierbem laptele cu făina până când dă în clocot. Luăm de pe foc și imediat punem zahărul, amestecăm până se topește. Frecăm untul până se face spumă și adăugăm peste amestecul făcut mai înainte dar când acesta este rece. Se amestecă bine totul, se pune zeama de lămâie și coaja, amestecăm din nou, iar cu această cremă ungem foile foarte bine, punem una peste alta și aceasta este prăjitura.
Presărăm pudră deasupra și este gata de servit.
Vă sfătuiesc să o lăsați aproximativ o noapte până să tăiați și să serviți pentru a se înmuia de la cremă foile.
Spor la gătit, dragi bucătărași!