PRĂJITURA CU SUC DE PORTOCALE
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o prăjitură în trei culori, foarte gustoasa și simplu de făcut. Pe lângă aspectul estetic deosebit, necesita putin timp pentru prepararea ei, este vorba despre o prajitura cu suc de portocale.
INGREDIENTE UTILIZATE:
BLAT
- 6 ouă
- 4 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriță praf de copt
100 ml ulei
CREMĂ
- 500 g brânză de vaci dulce
- 200 g zahăr pudră
- 250 g margarină
CREMĂ GALBENĂ
- 2 plicuri budincă vanilie
- 1 litru suc de portocale cu acid
- 4 linguri zahar
MOD DE PREPARARE:
Batem albușurile cu zahărul până se fac spumă. Frecăm uleiul cu gălbenușurile și adăugăm peste spuma formată anterior. Punem cacao, praf de copt, făină, amestecăm și punem totul într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
Frecăm margarina cu zahărul și brânza, iar crema obținută o întindem peste blat.
Budinca se face în felul următor- amestecăm praful de budincă cu zahărul, adăugăm suc de portocale și punem la foc mic. După ce se mai răcește, o punem peste crema de brânză și o dăm la rece până a doua zi.
Poftă bună. dragi bucătărași!