PILAF CU PUI

Dragi bucătărași trăsniți, pilaful îmi aduce aminte de bunica mea, care locuia la țară. Era atât de gustos pilaful făcut de ea! Rețeta se poate face și fără carne, doar cu legume, dar este mai apetisant cu carne de pui.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 250 g orez
  • 500-600 g carne de pui
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 ceapă medie
  • un morcov mic
  • sare după gust
  • piper boabe
  • pătrunjel pentru decor 

MOD DE PREPARARE :

Carnea de pui o punem la fiert într-un litru de apă, iar când puiul este aproape fiert stingem focul. Eu am folosit un pui normal, dar cel mai bine este să folosiți un pui de țară gustos dacă aveți.

Călim ceapa și morcovul tocate mărunt cu puțină sare. Într-o oală adăugăm morcovul și ceapa călite, adăugăm orezul și mai călim puțin până ce devine translucid. Punem carnea cu supa, piperul și sare peste orez și fierbem la foc lent până orezul a absorbit toată supa.

Puteți adăuga și legume la acest pilaf să fie și mai gustos.

Poftă bună, dragi bucătărași și spor la gătit!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.