CIORBĂ DE MIEL
Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o specialitate culinara romaneasca care se pregateste cel mai des in zilele de Pasti, si anume ciorba de miel.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- mușchii din spate ai mielului cca. 700 g.,
- morcovi 2-3 bucăți,
- țelină 50 g,
- păstârnac 25 g,
- pătrunjel rădăcină 50 g,
- gulie cca. 25 g,
- ceapă verde 1 legătură,
- usturoi verde 1 legătură,
- leuștean 1/2 legătură,
- leurdă 1/2 legătură,
- tarhon 2-3 fire,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
- smântână 300-400 ml.
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a spăla carnea, o porționăm și o punem la fiert în apă cu sare pentru 25 de minute la foc mediu.
Spălăm zarzavaturile și verdețurile , le curățăm, le tocăm , le călim în puțin ulei apoi le adăugăm în ciorbă. Asezonăm cu sare, piper și mai lăsăm la fiert încă 25 de minute.
Dregem un gălbenuș de ou bătut cu smântână înainte de a fi servită.
Ciorba se servește fierbinte cu leuștean, oțet, ardei iute, lămâie după fiecare gust.
Spor la bucătărit și poftă bună!