Dragi bucătărași trăsniți, pentru ca masa de Crăciun să fie completă, nu trebuie să lipsească tradiționalii caltaboși. Va prezint rețeta pe care o făcea bunica mea, cu care niciodată nu am dat greș.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 1 kg amestec din ficat, inimă, rinichi şi bucăţi de carne de porc
  •  4 cepe
  •  200 g orez
  •  1 maţ gros
  •  1 foaie dafin
  •  1 lingura untură
  •  sare
  •  piper, după gust
Cracklings and sausage placed in a traditional romanian carved wood vessel.

MOD DE PREPARARE :

Punem la fiert organele în vase diferite cu apă rece și sare, o foaie de dafin și carnea. Călim ceapa, dar în untură și fierbem orezul. După ce a fiert totul, le dăm prin mașina de tocat și amestecăm cu ceapa și orezul. Punem sare și piper după gust și întroducem compoziția în mațul gros. Legăm la capete, înțepăm din loc în loc și punem la fiert pentru 30 de minute.

Acesta se servește cald după fierbere sau chiar și rece alături de celelalte aperitive.

Cârnat tradițional, ce nu lipsește de pe masa românului.

Spor la gătit și poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.