PASTE CU SOS DE SFECLĂ ROȘIE
Dragi bucătărași trăsniți, astăzi vă prezint cea mai simplă și rapidă rețetă de paste. Rețeta de paste cu sos de sfeclă roșie este foarte gustoasă și aspectuoasă. Iată rețeta!
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g paste
- 1 ceapă
- 1 cațel de usturoi
- jumătate de dovlecel
- 1 morcov mic
- 150 g sfeclă roșie fiartă
- 5 lingură bulion
- 250 ml smântână de gătit
- busuioc
- oregano
- sare
- piper
- 3 lingurițe ulei de măsline
MOD DE PREPARARE :
Începem prin a pune pastele la fiert în apă cu sare și în alt recipient punem la fiert sfecla.
Pentru sos tocăm legumele și într-o tigaie cu ulei încins punem legumele pe care le-am tocat, apă până le cuprindem și lăsăm la fiert 5-7 minute.
Sfecla o tăiem cubulețe după ce s-a fiert și o adăugăm în tigaie peste celelalte legume, la fel și bulionul cu smântâna. Mai lăsăm încă 5 minute pe foc și punem condimente după gust.
Cu ajutorul unui mixer pasăm sosul până ce este ca o pastă omogenă.
Adăugăm acest sos peste pastele fierte, punem parmezan și este delicioos. Îmi plouă în gură.
Poftă bună!