PIFTIE DE PEȘTE
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun să incercați o rețeta de piftie cu totul specială, și anume piftia de pește. Piftia sau răcitura de pește este un fel de mâncare, care se poate prepara in zilele de post, când este dezlegare la pește.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 3 kg tacâm de pește
- 3-4 morcovi
- 2 cepe mari
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 linguriță piper boabe
- 3 foi de dafin
- 1 lingură sare
- o radacină de țelină
- o radăcină de păstârnac.
MOD DE PREPARARE:
Punem la fiert peștele în apă cu puțină sare și fierbem până putem să dăm carnea de pe oase. Scoatem carnea și strecurăm zeama. Punem acea zeamă la fiert cu legumele, usturoiul și condimentele.
Oprim focul și zdrobim o căpățână de usturoi peste acea zeamă. Lăsăm vreo 20 de minute și după strecurăm.
Punem carnea în castroane, adăugăm zeama de la legume, morcov, țelină și păstârnac. Punem la frigider pentru 6 ore și după servim.
Cel mai mult îmi place în combinație cu mămăliguță.
Poftă bună, dragi bucătărași!