CÂRNAȚI DE CRĂCIUN

Dragi bucătărași trăsniți, carnatii de Craciun sunt nelipsiti de pe masa oricarui roman. Va prezint reteta pentru cei mai buni carnati de casa. Sigur nu veti regreta daca o veti incerca!

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 5 kg de carne gras[ de porc, eventual se poate amesteca cu 1.5 kg pulpă de vită
  • 1kg usturoi
  • 2 linguri de sare
  • 1 lingură piper
  • mațe de porc sau/si de oaie

MOD DE PREPARARE:

Pentru început pisăm usturoiul cu ajutorul pisălogului.

Tocăm toată carnea și o amestecăm cu usturoiul și sarea. Cu ajutorul robotului de bucătărie prevăzut cu pâlnia specială de umlut cârnați umplem mațele de porc, dacă vreți să faceți cârnați mai groși sau mațe de oaie dacă vreți să fie mai subțiri.

 Totul este mai bine făcut în casă cu mâinile noastre, iar cârnații de porc sunt foarte simplu de preparat dacă avem ustensilele necesare.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.