Ciocolată caldă
Dragi bucătărași trăsniți, va prezint o reteta cremoasa si simpla de ciocolata in casa. Ciocolata calda sau ciocolata de baut este o bautura care se serveste fierbinte, ce are in compozitie ciocolata topita, rasa sau pudra de cacao, lapte sau apa incalzita si un indulcitor.
Iata reteta:
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 100g ciocolată
- 100g cacao
- 150g zahăr pudră
- 2 linguri de amidon
- 200ml lapte
- esență de vaniliă
MOD DE PREPARARE :
Rupem ciocolata în bucăți și o punem în blender pentru a o transforma în pudră. Adăugăm amidonul, cacaua, zahărul pudră și amestecăm astfel încât să se omogenizeze totul foarte bine.
Laptele îl punem la încălzit într-o cratiță în care adăugăm esența de vanilie și 2-3 linguri de pudră de ciocolată. Amestecăm și lăsăm pe foc mic până când începe să fiarbă.
Mie îmi place foarte mult să o consum cu bezele , ceea ce va recomand si voua!