PIFTIE/RĂCITURĂ DE CURCAN

Dragi bucătărași trăsniți, pifita este un preparat nelipsit de pe masa romanilor, atat de Craciun cat si de Anul Nou. Daca doriti o reteta de piftie mai usora, va propun sa incercati piftia de curcan.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 aripi de curcan
- 2 pulpe inferioare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare
- usturoi

MOD DE PREPARARE:
Începem prin a spăla carnea șă o punem la fiert în apă ce trebuie să acopere carnea cu o palmă împreună cu un morcov, o ceapă, 2-3 căței de usturoi. După ce începe să fiarbă luăm spuma făcută deasupra, iar după o oră de fiert punem sarea. Când se desprinde carnea de pe oase și scade zeama , atunci este gata . Scoatem carnea, desfacem bucățile de carne și le punem în castronele cu morcov . Strecurăm zeama, adăugăm mujdei și gelatină , strecurăm iar și punem în castronele peste carne și morcov. Punem la rece și după este gata de savurat.
Sărbători fericite!