PLĂCINTE CU CARNE DE PUI, CEAPĂ ȘI TARHON
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă de plăcintă cu carne pe care o puteți servi ca fel principal sau la cină. Plăcinta cu carne de pui, ceapă și tarhon, căci despre ea este vorba, este un preparat foarte gustos și sățios .
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 375 gr aluat foietaj
- ulei de măsline
- 2 pulpe de pui + 2 piepți de pui
- tăiate în cubulețe
- 3 tije de ceapă verde
- tocată
- 16 cepe mici
- 12 lăsate intregi
- 4 tocate
- 1 lingură oțet
- 125 ml vin alb
- 200 gr smântână grasă
- 1 linguriță faina de mălai amestecată cu 1 lingură apă
- 2 lingurițe frunze uscate si mărunțite de tarhon
MOD DE PREPARARE :
Încălzim cuptorul la 200 de grade, tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem o foaie de aluat de foitaj.
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei , condimentăm puiul, îl prăjim și îl scoatem din tigaie. Prăjim ceapa până devine aurie . Adăugăm oțetul, puiul, vinul, făina de mălai, smântână, tarhon și . Prăjim timp de 5 minute și punem toată compoziția peste prima foaie de foitaj . Deasupra mai punem o foaie și băgăm la cuptor 20-30 de minute până când aluatul devine auriu, lăsăm 5 minute la răcit și putem să servim.
Poftă bună, dragi bucătărași !