PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI ȘI BEZEA
Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand un desert foarte aromat și ușor de făcut, și anume, prăjitură cu căpșuni și bezea Puteți sa o preparați din fructe proaspete, congelate sau din compot. Iată rețeta!
INGREDIENTE UTILIZATE:
Blatul:
- 3 galbenușuri
- 150 g zahăr
- un pachet de unt
- 2 linguri smântână
- un plic praf de copt
- un plic zahăr vanilat
- coajă unei lamâi
- 150 g făină
- 300 g capșuni
Bezeaua:
- 3 albușuri
- 6 linguri zahăr pudră
- un vârf de cuțit sare
- o linguriță zeamă de lămâie
- un plic zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE :
Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr și adăugăm și smântână cu unt și restul ingredientelor. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt punem coca moale . Vă recomand să folosiți o tavă cu pereți înalți . Așezăm jumătățile de căpșuni peste blat și punem la cuptor aproximativ 15 minute, dar depinde de fiecare cuptor. Încercați aluatul cu o scobitoare.
Bezeaua o preparăm în felul următor-mixăm albușurile cu lămâie , sare, zahăr vanilat , zahăr pudră, dar câte o lingură. Întindem bezeaua peste tot blatul și mai dăm la cuptor încă 10 minute până se întărește bezeaua.
Mai facem încă o dată la fel până arată ca în poza de mai jos.
Ornăm cu felii de căpșuni si este gata.
Poftă bună, dragi bucătărași!