PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI ȘI BEZEA

Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand un desert foarte aromat și ușor de făcut, și anume, prăjitură cu căpșuni și bezea Puteți sa o preparați din fructe proaspete, congelate sau din compot. Iată rețeta!

INGREDIENTE UTILIZATE:

Blatul:

  • 3 galbenușuri
  • 150 g zahăr
  • un pachet de unt
  • 2 linguri smântână
  • un plic praf de copt
  • un plic zahăr vanilat
  • coajă unei lamâi
  • 150 g făină
  • 300 g capșuni

Bezeaua:

  • 3 albușuri
  • 6 linguri zahăr pudră
  • un vârf de cuțit sare
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • un plic zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE :

Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr și adăugăm și smântână cu unt și restul ingredientelor. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt punem coca moale . Vă recomand să folosiți o tavă cu pereți înalți . Așezăm jumătățile de căpșuni peste blat și punem la cuptor aproximativ 15 minute, dar depinde de fiecare cuptor. Încercați aluatul cu o scobitoare.

Bezeaua o preparăm în felul următor-mixăm albușurile cu lămâie , sare, zahăr vanilat , zahăr pudră, dar câte o lingură. Întindem bezeaua peste tot blatul și mai dăm la cuptor încă 10 minute până se întărește bezeaua.

Mai facem încă o dată la fel până arată ca în poza de mai jos.

Ornăm cu felii de căpșuni si este gata.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.