SALATĂ CU PIEPT DE PUI, PASTE ȘI PORUMB
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o salată consistentă, gustoasă și sățioasă: salata cu piept de pui, paste și porumb. Este un fel de mâncare rapid de pregătit, ce se poate consuma ca fel pricipal sau ca aperitiv.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 300 g paste scurte
- 1 piept de pui
- 1 lingură de unt
- 1 cutie porumb (340 gr)
- 4 castraveți murați
- 3-4 frunze salată verde
- 100 g iaurt
- 150 g smântână
- 1 lingură muștar
- zeama de la ½ lămâie
- 4-5 linguri ulei măsline
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Fierbem pastele și le scurgem într-o sită. Pieptul de pui îl spălăm și și îl tăiem fâșii, îl prăjim pe ambele părți într-o tigaie cu unt sau pe o tigaie tip grătar. După ce s-a răcit tăiem fâșiile în cubulețe mici. Castraveții murați îi tăiem rondele și îi lăsăm la scurs într-o sită împreună cu boabele de porumb.
Frunzele de salată le rupem după cum dorim și începem să pregătim sosul. Amestecăm smântână cu muștar și puțin ulei, ca la maioneză și adăugăm sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Adăugăm peste toată compoziția iaurtul, amestecăm și servim.
Amestecăm castraveții, pastele, pieptul de pui, salata, porumbul și sosul. Decorăm cu frunze de busuioc și este gata de savurat.
Poftă bună, dragi bucătărași!