PIZZA PE BĂȚ

Dragi bucătărași trăsniți, pizza este favorita mea și o mănânc sub toate formele posibile. Vă prezint un mod de preparare a pizzei, mai aparte: pizza pe băț. Interesant, nu?
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g aluat pizza
- 400 g faina
- 4 linguri ulei
- 250 ml lapte caldut
- sare
- 100 g cascaval Cheddar
- 100 g salam Paprika
- 2-3 linguri ketchup facut in casa
- 2-3 linguri sos BBQ
- usturoi granulat
- oregano
- bețe de frigăruie

MOD DE PREPARARE :
Dacă aluatul de pizza este congelat îl lăsăm la decongelat sau facem un aluat imediat din apă, sare, făină și puțină drojdie. Întindem aluatul pe o suprafață plană dată cu ulei.
Tăiem cașcavalul și salamul cubulețe, ungem suprafața de aluat cu sos BBQ și sos de roșii , punem cașcavalul, salamul și începem să frământăm până se amestecă toate foarte bine.
Întindem din nou aluatul pe masă, cam de jumătate de cm grosime și tăiem fâșii de 1-1,5 cm. Pe bețele de frigăruie rulăm fâșiile și le punem într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
În cuptorul încălzit la 160 de grade băgăm pizza pentru aproximativ 15 minute până când se rumenește.
Servim cu ketchup sau sos BBQ, este absolut delicios.
Poftă bună, dragi bucătărași!