SOS DE CIUPERCI
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun să încercați sosul de ciuperci, o rețetă simplă și rapidă, care poate fi facută și de către cei fără experiență. Poate fi servit alături de paste,șnițele,chiftele și fripturi.Iată rețeta!
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 2 linguri unt gras
- jumătate de lingură de ulei de măsline
- 300 g ciuperci tăiate fin
- 2 căței de usturoi
- 65 ml de vin alb sau rose
- 125 ml de supă de pui sau legume
- 250 ml smântână de gătit
- 30 g parmezan ras
- 2 crenguțe de cimbru
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Într-o tigaie mai mare punem untul și uleiul, lăsăm la încins și adăugăm ciupercile. Lăsăm la gătit ciupercile până când devin maro-aurii, adică aproximativ 5 minute. Aproape de sfârșit adăugăm usrturoiul tocat, piperul , sarea și vinul. După ce se evaporă vinul adăugăm supa cu smântâna, parmezanul și amestecâm continuu până când se ingroașă sosul. Asezonăm cu sare, cimbru și piper după gust . Lăsăm la răcit și servim cu carne și cartofi prăjiți, copți.
Poftă bună!