SOMON LA TIGAIE
Dragi bucătărași trăsniți, pentru cei care au adoptat un stil de viață sănătos,cât și pentru iubitorii de pește, vă recomand să incercați următoarea rețetă: somon la tigaie. Este un fel de mâncare ideal pentru o cină în familie sau cu prietenii.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g 4 căței usturoi
- 50 g unt
- 30 ml ulei
- zeamă de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- 5 fire pătrunjel
MOD DE PREPARARE :
Porționăm somonul, îl condimentăm cu sare, piper și într-o tigaie cu ulei încins punem bucățile de somon cu pielea în jos. Prăjim pe fiecare parte aproximativ 4-5 minute, după care îl scoatem din tigaie și în uleiul rămas punem untul , zeama de lămâie, cățeii de usturoi și pătrunjelul. Punem sare și piper după gust , punem sosul format peste somon și este gata de savurat.
Puteți servi cu sparanghel sau cartofi la cuptor.
Poftă bună!